Glosar epilare definitivă

EPILARE PERMANENTĂ

Metoda: epilare definitivă

Distrugerea permanentă a părului şi protejarea concomitentă a ţesuturilor înconjurătoare este o sarcină dificilă. Trebuie în permanenţă găsit echilibrul între parametrii eficienţi pentru realizarea scopului propus - epilare definitivă prin distrugerea permanentă a rădăcinilor firelor de păr - şi protejarea pielii, de aceea, este recomandat ca persoana ce realizează tratamentul să fie educată medical (medic, fizioterapeut).

Electroliza/termoliza poate duce la distrugere permanentă a părului, dar este foarte laborioasa. O probă mică este introdusă de-a lungul fiecărui fir de păr şi o mică descărcare electrică sau termică distruge părul. O suprafaţă mică este tratată la fiecare câteva săptămâni.

Fă o programare Trimite o întrebare

 

Epilare laser

Metoda: epilare temporară

Depilare temporară

Durează de la câteva ore până la câteva zile şi poate fi realizată prin:

Radere cu lama sau ajustare (manual sau cu razoare electrice). Raderea nu provoacă creşterea mai îngroşata a firului de păr;

Depilare (creme sau pudre pentru râs ce dizolvă chimic părul);

Epilare

Durează de la câteva zile până la câteva săptămâni şi poate fi realizată prin:

Ceară (fierbinte său rece, aplicată în benzi şi apoi îndepărtată cu fâşii de hârtie);

Smulgere (firele sunt smulse cu penseta);

Zahăr (este asemănător cu procedeul prin ceară, dar în cazul acesta se foloseşte o pastă lipicioasă);

Aţa (i se mai spune şi fatlah sau khite), prin care o aţă răsucită prinde firele pe măsură ce este trasă pe piele;

Epilatoare rotative (aparate care prind rapid firele de păr şi le trag afară, cu tot cu rădăcină);

Inhibare de lungă durată a creşterii părului
Necesită utilizare continuă; realizată prin medicaţie orală ce inhibă dezvoltarea de fire noi de păr prin utilizarea de enzime. Unul dintre ingredientele active este hidrocloridul de eflornitină ce inhibă enzima numită orniti decarboxilaza.

Trimite o întrebare

Epilare laser

A fost utilizată experimental timp de aproape 20 ani până a devenit disponibilă în masă, la mijlocul anilor 90. A fost descoperită accidental, în timpul mai multor tratamente pentru îndepărtarea tatuajelor, când s-a observat că părul nu mai creştea pe ariile tratate cu lumina. Epilarea laser sau prin alte metode ce au la baza lumina sunt numite uneori şi fotoepilare.

Una dintre cele mai recente metode de epilare prin fotoepilare este cea care utilizează lămpi cu xenon ce emit un spectru complet de lumină intensă pulsata IPL.

Tratamentele cu acest tip de aparate sunt uneori numite impropriu epilare cu laser, deşi aparatele nu sunt în sine laser.

Laser

Acronim ce provine de la iniţialele Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Este o sursă optică ce emite fotoni într-o rază coerentă. Deşi primul laser a fost dezvoltat de Maimam, în 1959, folosind un cristal de rubin pentru a produce lumină roşie cu lungimea de undă de 694 nm, conceptul emisiei de lumină stimulată a fost introdus iniţial de Einstein, în 1917.

Tipic, lumina laserului este aproape monocromatica, constă într-o singură lungime de undă sau culoare ce este emisă într-un fascicul îngust. Aceasta se deosebeşte de sursele de lumină obişnuite, precum lumina becului incandescent, ce emite fotoni incoerenţi în aproape toate direcţiile, de obicei printr-un spectru larg de lungimi de undă. În momentul în care au fost inventate, laserele au fost numite "o soluţie ce caută o problemă". De atunci au devenit ubicuitare, gasindu-li-se utilitatea în mii de aplicaţii deosebit de variate, în fiecare secţiune a societăţii moderne, incluzând desigur medicina şi medicină estetică. În 2004, în afară de lasere tip dioda, aproximativ 130 000 de lasere au fost vândute în întreaga lume, în valoare de mai mult de 2 miliarde de dolari.

Parametri ce influenţează rezultatele în epilare definitivă:

- Caracteristicile pulsului - lungime etc

- Lungimea de undă este un factor critic

- Mărimea spotului sau lăţimea fasciculului de laser afectează tratamentul (în cm²)

- Fluenta sau nivelul de energie este un alt factor foarte important de luat în consideraţie. Fluenta este măsurată în Jouli pe centimetru pătrat (j/cm2)

- Rata de repetiţie este strâns legată de conceptul de timp de relaxare termală şi se crede că are un efect cumulativ.

Trimite o întrebare

Epilare definitivă

Distrugerea permanentă a firelor de păr prin utilizarea energiei luminoase (laser sau IPL), astfel: pentru femei dintr-o anumită arie (non-androgenica) în proporţie de maxim 90-95%, iar pentru bărbaţi de maxim 70-75%. Firele rămase după ciclul de şedinţe de tratament vor deveni foarte subţiri şi depigmentate, având un aspect uşor asemănător cu puful. Rezultatele depind de: vârstă, grosimea părului, adâncimea la care sunt rădăcinile, tipul de piele, numărul de tratamente. Din acest motiv nu este etic a se preciza cu exactitate numărul de şedinţe ce vor fi necesare pentru a încheia un curs de tratament, ci se precizează un interval ce s-a observat prin studii a fi suficient în marea majoritate a cazurilor de femei şi bărbaţi ce urmează tratament de epilare definitivă.

Epilare definitivă facială

Este menită de obicei pentru a trata o condiţie des întâlnită la femei, numită hirsutism, adică creşterea de păr în zone în care acesta nu este prezent în mod obişnuit, urmând în plus un model masculin. În aceste cazuri este recomandată o vizită la medicul endocrinolog şi realizarea unor dozări sanguine ale hormonilor corticosteroizi, prolactina şi cortizol. O altă cauză frecvenţa de hirsutism este ovarul polichistic, ce se depistează printr-o examinare ecografică. Uneori se încearcă stoparea creşterii părului prin preparate orale hormonale estrogenizante, dar cei mai mulţi dintre medicii endocrinologi recomanda tratamente prin fotoepilare definitivă.

Centru de epilare definitivă

În Occident se face diferenţierea între epilarea de „clinică” şi cea de „salon” sau „institut”, care este comparabilă cu diferenţa dintre a fi consultat şi tratat de un medic sau de o cosmeticiană.

Epilare definitivă preţ

Până în 2003, în România, epilarea definitivă ce se practica era de două feluri: prin electroliză şi cu laser sau IPL, la preţuri de 4-5 ori mai mari decât cele practicate în Occident. În acel an, singura clinica specializată în epilare definitivă (Clinica Coquette) a adus serviciile şi preţurile la nivelul celor din clinicile din Franţa, Anglia, Germania şi alte ţări occidentale. Promovarea şi educarea intensivă a consumatorilor pe care au praticat-o a contribuit la coborârea preţurilor practicate în România la un nivel de normalitate, transformând acest serviciu dermato-estetic dintr-un privilegiu al celor cu mijloace financiare generoase într-un demers estetic firesc.

Din 2003, epilarea definitivă începe să poată fi considerată şi în România un procedeu la fel de larg răspândit şi acceptat ca şi în ţările din Comunitatea Europeană sau Statele Unite. Calculând costurile pe care le presupune epilarea cu ceară la un salon, timpul (o resursă extrem de preţioasă) şi tariful plus tip - epilarea definitivă este o investiţie foarte inteligentă în calitatea vieţii personale, ce se amortizează în câţiva ani. Aşadar, deşi costul este important la început, în scurt timp devine mult mai ieftină decât orice altă metodă de epilare.

 Prețuri și programări

Preţuri epilare definitivă cu laser

Costurile de operare ale unui laser pot fi uneori destul de mari, din acest motiv preţurile de epilare definitivă cu ajutorul laserului pot fi mai ridicate decât cu IPL, dar nu este o regulă, depinzând de preţul aparatului sau al consumabilelor.

 Prețuri și programări

Ultima tehnologie de epilare definitivă

Auzim adesea: tehnologie revoluţionară, cea mai nouă şi performanţă etc etc

Chiar aşa să fie? Apar zilnic aparate care schimbă regulile jocului şi care ne schimbă radical viaţa în bine?

Să ne uităm mai îndeaproape.

Pentru că un aparat să fie considerat serios, el trebuie să fie prezent la congresele medicale de specialitate (dermatologie, estetică, anti-aging), să fie produs în anumite ţări (da, ştim, sună discriminatoriu, dar sunt țări ce au tradiţie în echipamente de vârf în estetică, pe când altele au tradiţie în pantofi şi spaghetti ), să respecte anumiţi parametri de proiectare, să fie realizate din piese de calitate excepţională pentru că aparatul să fie fiabil şi predictibil, să aibă foarte mulţi utilizatori reputaţi şi multiple studii medicale pe un număr mare de pacienţi.

În acest moment, laserul Cynosure Elite este un aparat versatil, care utilizează lasere cu două lungimi de undă pentru proceduri eficiente atât în cazul pielii de culoare închisă, cât şi pentru cea mai deschisă la culoare. Aparatul oferă soluţiile ideale împotriva părului nedorit, a leziunilor vasculare, a leziunilor pigmentare epidurale şi a fotoimbatranirii pielii.

Pentru a fi cu adevărat excelenţi în tratamentul de epilare cu laser, trebuie să avem grijă să utilizăm cea mai mare energie posibilă, dar care nu ţine numai de numărul de Jouli folosiţi, ci şi de altele, fiindcă obiectivul nostru este să distrugem selectiv rădăcina firului de păr şi toate structurile dermice care generează tija firului de păr terminal, dar să protejăm pielea.

Majoritatea aparatelor revoluţionare şi de ultimă oră pe care le găsim în saloanele de tot felul au capacitori electrici de mici dimensiuni şi deci de slabă energie care nu reuşeşte să crească temperatura în jurul celulelor germinative ale foliculului pilos până la 70°C, de la care începe să se producă necroza selectivă tisulară.

Ce se întâmplă în aceste situaţii? Se întâmplă ca fie părul este stimulat să crească mai mult, aşadar vii să te epilezi definitiv şi pleci cu mai mult păr, fie se realizează aşa numitul hair-managment, adică părul pare că este eliminat, doar pentru că tija firului de păr este pulverizată de spotul de lumină, care nu are însă suficientă forţă să ajungă şi în profunzime, la rădăcină. În această situaţie, părul creşte la loc după o vreme mai lungă sau mai scurtă, ceea ce propagă legendă urbană conform căreia epilarea definitivă nu este chiar „definitivă”.

Programează-te acum și ai prima evaluare gratuită!

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ai o intrebare? Trimite-ne un mesaj!

    Va rugam sa completati campurile necesare.

      Pentru alte întrebari, vă așteptăm cu drag și oricare dintre clinicile Coquette din  București, Brașov, Cluj, Constanța, Timișoara,

      Te rugăm să completezi formularul pentru clinica din:

      Va rugam sa completati campurile necesare.
        WhatsApp