Cinci lucruri pe care nu le știai despre epilarea definitivă

Cinci lucruri pe care nu le știai despre epilarea definitivă

„Programare la epilat” este, probabil, expresia care apare în agenda femeilor în fiecare lună, alături de grija eliberării programului şi de disconfortul care apare după agresarea pielii cu ceară...

„Programare la epilat” este, probabil, expresia care apare în agenda femeilor în fiecare lună, alături de grija eliberării programului şi de disconfortul care apare după agresarea pielii cu ceară sau cu aparatul epilator. Este important de ştiut că, odată cu noua tehnologie a epilării definitive cu laser, orice fel de neplăcere în legătură cu iritaţiile, cu firele crescute pe sub piele sau cu timpul dedicat epilării tradiţionale, nu va mai exista.

Aceste luni în care temperaturile de afară scad sunt cele mai potrivite pentru epilarea definitivă, întrucât şansele de expunere la soare sunt minime. Însă nu trebuie ignorat faptul că atunci când alegem centrul unde va fi efectuat tratamentul, cel mai important este să urmărim calitatea aparaturii şi calificarea personalului. Este uşor de imaginat că servicii de proastă calitate în domeniul cosmeticii nu înseamnă doar o risipă de bani şi rezultate nemulţumitoare, ci chiar mai grav, probleme de sănătate.

Specialiştii Coquette Beauty Clinique, clinica numărul 1 în epilare definitivă cu experienţa de peste 15 ani, îţi prezintă cele mai importante cinci aspecte despre acest tip de tratament, pe care orice viitoare pacienta ar trebui să le cunoască.       

1. Pielea bronzată poate fi supusă epilării definitive.În timpul unei şedinţe de epilare cu laser, pielea absoarbe o parte din energia laser înainte ca aceasta să ajungă la foliculii de păr, iar această cantitate este dată de culoarea pielii. Astfel, pielea bronzată va absorbi o energie în exces şi există riscul de a se arde sau decolora. Noile tehnologii laser au reuşit însă să dezvolte sisteme de protecţie care permit răcirea pielii, la câteva grade, pe toată durata tratamentului, dar şi după terminarea acestuia, astfel încât întreaga intervenţie devine nu doar posibilă, dar şi mai puţin dureroasă.

„Laserul CyosureElite este special şi pentru tratarea pielii bronzate, după vară, în condiţii de siguranţă şi eficacitate, precum şi tratarea tipurilor de piele mai închise la culoare, graţie parametrilor care pot fi reglaţi pentru a acomoda toate tipurile de grosime şi culoare ale firelor de păr”, explica dr. Andreea Iftimie, manager medical Coquette Beauty Clinique.

 

2. Durata tratamentului variază între 8-12 şedinţe, însă este influenţată de mai mulţi factori, precum: vârstă (tinerii până în 18 ani pot necesita mai mult de 12 şedinţe, din cauza dezechilibrelor hormonale), sexul (părul bărbaţilor cedează mai greu), tipul de păr şi de piele (cele mai bune rezultate le au clientele cu pielea deschisă şi cu firul de păr negru şi gros) şi de zona tratată (pentru epilarea facială pot fi necesare mai multe şedinţe). La Coquette Beauty Clinique dispunem de lasere provenite din America, ce utilizează  cele mai eficiente tipuri de tehnologie care permit abordarea unor pacienţi cu nevoi specifice variate, care au fire de păr cu diferite grosimi, culori, implantate în diverse arii ale corpului, în evoluţia lor pe parcursul tratamentelor.

 

3. Sunt necesare şedinţe de întreţinere o dată sau de două ori pe an, pentru că foliculii piloşi sunt foarte numeroşi şi epilarea definitivă este eficientă doar în cazul celor activi în momentul tratamentului. Pe parcursul vieţii, mai ales în cazul dezechilibrelor hormonale, noi fire de păr pot apărea, însă vor fi mult mai subţiri şi mai uşor de eliminat.

 

4. Durerea resimţită poate avea grade diferite, în funcţie de suportabilitatea fiecărui pacient.În timpul tratamentului intensitatea aparaturii se reglează în funcţie de gradul tău de suportabilitate, dar pentru o eficienţă maximă este necesar să resimţi o senzaţie similară cu ciupitura de elastic sau cu „strângerea pielii” de după expunerea la soare. Persoanele cu pielea subţire, care acuza oboseală sau care sunt în perioada menstruaţiei pot simţi durere, similară unor înţepături mai acute.

„De aceea, la Coquette Beauty Clinique utilizăm cea mai perfomanta aparatura, Cynosure Elite, care răceşte pielea concomitent cu aplicarea luminii laser şi conferă cea mai eficientă protecţie şi cel mai ridicat confort pentru pacient”, adăugă dr. Andreea Iftimie.

 

5. Tratamentul de fotoepilare definitivă nu poate niciodată distruge toţi foliculii de păr dintr-o anumită zonă, fie ea axila, bikini sau gambe.Întotdeauna vor mai rămâne câteva fire de păr miniaturizate. Iată orientativ câteva procente medii de curăţare a câtorva zone mai frecvent solicitate: gambe, zona inghinală 90-95%, axila 80-90%, coapse 60-70%, fata 50-70%.

Nivelul de echipare al clinicilor Coquette este inegalabil în România, în toate cele cinci oraşe - Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanța, Timișoara - se utilizează lasere de ultima generaţie. Scumpe, americane, masive, puternice, cu cele mai eficiente tipuri de tehnologie, care permit abordarea unei multitudini de pacienţi având fire de păr cu diferite grosimi, culori, implantate în diverse arii ale corpului, în evoluţia lor pe parcursul tratamentelor.

Despre Coquette Beauty Clinique

Coquette Beauty Clinique şi-a asumat încă de la deschiderea primei clinici, în anul 2003, statutul de clinică monospecializata în tratamentul de epilare definitivă şi de promotor şi educator al acestei proceduri. Cele cinci clinici proprii din Bucureşti, Cluj, Braşov, Constanța şi Timişoara oferă servicii identice, sub egida protocolului specialistului recunoscut în epilarea definitivă. Deşi investeşte continuu în echipamente laser de excepţie, Coquette îşi păstrează preţurile avantajoase, consolidându-şi astfel poziţia de lider pe piaţă.

Pentru mai multe informaţii, accesaţiwww.coquette.ro şi www.epilare-definitiva.ro

Vă rugăm să completați câmpurile necesare!