Foliculita - Cauze și Simptome. Soluția Cochetă pentru tratarea foliculitei.

Foliculita - Cauze și Simptome. Soluția Cochetă pentru tratarea foliculitei.

Coquette, De Coquette
Sâmbătă, 07.03.2020

Ce este și cum tratăm foliculita - prima parte dintr-o serie de articole prin care Coquette vrea sa educe clientele cu privire la probleme frecvente cu care se confrunta fiecare din noi.


Pielea ta face lucruri uimitoare. Îți acoperă aproximativ 2 metri din corp. Te protejează de factori nocivi sau microbi, se vindecă singură și chiar îți crește părul! Cu toate rolurie și funcțiile complexe pe care le deține, din când în când se mai întâmplă ca lucrurile să meargă prost.

Clinica de epilare definitvă Coquette face la rândul ei lucruri minunate, oferind soluția perfectă când pielea devine afectată de diverse probleme.

În anul 2003, Coquette Beauty Clinique a fost prima clinică din România care a adus serviciile de epilare definitivă la nivelul clinicilor din Franţa, Anglia, Germania şi alte ţări occidentale, poziționându-se ca lider de piață pentru acest tip de servicii.

Tu știi cum să recunoști foliculita?

În cazul în care regăsești pe suprafața pielii niște pustule (puncte roșii sau albe), uneori, ieșite în relief, cu conținut, care arată ca niște coșuri - este posibil să te confrunți cu  foliculita,  fie de cauză bacteriană (Staphylococcus aureus) sau fungică.

Este o infecție a foliculului pilos ce se observă la nivelul pielii, tratată cu succes din primele ședinte de epilare definitivă în cadrul clinicii noastre.

Inițial, foliculita se prezintă ca o zonă hiperemică (roșiatică), dureroasă (sau cel puțin sensibilă la palpare), centrată de un fir de păr sau localizată lângă un folicul.

Există diverși factori de risc ce pot crește semnificativ șansele de a dezvolta foliculita, precum: leziuni de la bărbierit sau complicații post epilat, hainele strâmte sau mulate, sistem imunitar slăbit. Această afecțiune se poate întâlni pe zone ale corpului precum brațe, picioare, față, zona intimă, sau chiar pe scalp.

Clinică sau salon? Ce aleg și de ce?

Trebuie făcută diferenţierea între epilarea de „clinică” şi cea de „salon”, care este comparabilă cu diferenţa dintre a fi consultat şi tratat de un medic sau de o cosmeticiană.

În momentul în care suprafața foliculului de păr se infectează, zona capătă un aspect roșiatic, inflamat local, fără să afecteze însă starea generală. Evoluția sa merge înspre videcarea cu niște cruste, iar uneori pot apărea modificări de pigmentație dacă este tratată necorespunzător.

Cu un tratament inadecvat, foliculita se cronicizează, sau, mai rău, evoluează într-o foliculită profundă. O formă gravă de foliculită poate lăsa cicatrici pe piele, întâlnită la bărbați în zona feței sau la doamne în zona intimă.

Medicii specialiști dermatologi recomandă tratamentul prin epilare definitivă ca fiind singura modalitate eficientă de a scăpa de foliculită.  Aceasta dispare de la sine ca efect secundar al dispariției firului de păr, tratând definitiv iritațiile inestetice de la nivelul pielii.

Cum să diferențiem foliculita de alte afecțiuni ale pielii:

Foliculita este deseori diagnosticată în mod eronat ca acnee. Acneea este des întânită pe zonele influențate hormonal și este cauzată de alți factori: excesul de sebum sau activitatea excesivă a unor tipuri de hormoni.

Pseudofoliculita - foliculita falsă, reprezintă inflamația cauzată de firele de păr care cresc sub piele și nu reușesc să iasă la suprafață. Chiar și în cazul pseudofoliculitei laserele Alexandrite din cele 6 clinici Coquette tratează afecțiunile pielii.

Clinica noastră folosește în tratamentele sale de epilare definitivă cel mai eficient laser,  Cynosure Elite,  un aparat versatil, care utilizează două lungimi de undă, Alexandrite și ND:YAG pentru proceduri eficiente atât în cazul pielii de culoare închisă, cât şi pentru cea mai deschisă la culoare. Efectul este cel de distrugere selectivă a rădăcinii firului de păr, păstrând integritatea structurilor pielii adiacentă.

Coquette numărul 1 în epilare definitivă!

La clinica Coquette  vei avea o consultație gratuită  cu una dintre terapeutele clinicii sau poți opta pentru o consultație cu medicul dermatolog, discuție în cadrul căreia ți se va explica în detaliu fiecare pas al tratamentului, modul în care tehnologia pe care o utilizăm duce la distrugerea rădăcinilor firelor de păr și numărul estimativ mediu de ședințe de care ai nevoie pentru zona de tratament ce te interesează, pentru a obține un tratament de epilare definitivă cât mai eficient și profesional.

Literatura de specialitate menționează antibioticele, cremele sau gelurile ca formă de tratament pentru foliculită, dar cea mai modernă, noninvazivă și eficientă metodă de tratament rămâne epilarea definitivă la clinica Coquette.

Coquette Beauty Clinique şi-a asumat încă de la deschiderea primei clinici, în anul 2003, statutul de clinică specializată exclusiv în tratamentul de epilare definitivă şi de promotor şi educator al acestei proceduri. Cu șase clinici proprii în Bucureşti, Cluj, Braşov, Constanța, Timişoara și Iași, Coquette oferă servicii identice în toate locațiile, sub egida protocolului specialistului recunoscut în epilarea definitivă. Deşi investeşte continuu în echipamente laser de excepţie, Coquette îşi păstrează prețuri avantajoase din 2003 consolidându-şi astfel poziţia ca lider.

Te așteptăm pentru tratamente de epilare definitivă la Coquette Beauty Clinique în una din locațiile noastre din țară:

București | Brașov | Timișoara | Cluj | Constanța | Iași.

De 16 ani, Nr. 1 în epilare definitivă pe piața din România!

Postari recomandate

Uite cum arata dupa doar 4 sedinte de epilare definitiva Uite cum arata dupa doar 4 sedinte de epilare definitiva

Doar 4 sedinte de epilare definitiva si rezultatele sunt wow!

7 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de epilare definitivă 7 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de epilare definitivă

Dacă te-ai săturat de metodele clasice de epilare cum este ceara, aparatele electrice sau lama de ras, atunci da, epilarea definitivă cu laser este...

Convinge-te de eficiența tratamentelor de epilare definitivă Convinge-te de eficiența tratamentelor de epilare definitivă

Atenția la detalii face întotdeauna diferența, astfel ca, alegerea epilării definitive, este o idee inspirată, pentru picioare frumoase și...

Fă o programare

Programează-te acum și ai prima evaluare gratuită!

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ai o intrebare? Trimite-ne un mesaj!

  Va rugam sa completati campurile necesare.

   Pentru alte întrebari, vă așteptăm cu drag și oricare dintre clinicile Coquette din  București, Brașov, Cluj, Constanța, Timișoara,

   Te rugăm să completezi formularul pentru clinica din:

   Va rugam sa completati campurile necesare.
    WhatsApp